Fernando Arias van Oordt

Advies, planning, projecten

Leasen van zonnepanelen

De aanschaf van zonnepanelen kan erg veel kosten. Gelukkig zijn er manieren waarop deze kosten kunnen worden gedrukt. Een van deze manieren is door zonnepanelen te leasen. Hierdoor kunt u direct besparen op de energierekening en hoeft u niet in een keer alles te betalen voor de nieuwe investering. 

Waarom zonnepanelen leasen

Door zonnepanelen te leasen kan eenvoudig en snel geprofiteerd worden van de voordelen die zonnepanelen met zich meebrengen. Met behulp van leasen is er namelijk geen grote investering nodig, wordt er direct geprofiteerd van een lagere energierekening en wordt er minder beslag gelegd op de liquide middelen. Dit zorgt er dus voor dat er flexibiliteit overblijft om snel te reageren op nieuwe omstandigheden.

Welke leasevormen zijn er

Om zonnepanelen te kunnen leasen zijn er twee lease oplossingen mogelijk. Dit zijn financiële lease en financiële lease met pandrecht.  

 

Met financiële lease staat het bedrijfsmiddel op de balans en bent u economisch eigenaar van de zonnepanelen. Bij het aangaan van de lease bent u alleen niet juridisch eigenaar.  

 

Financiële lease met pandrecht zorgt ervoor dat u zowel economisch als juridisch eigenaar bent van het bedrijfsmiddel. De zonnepanelen worden vervolgens gebruikt als onderpand.

Wie is Volgroen

De Wonka Broeders zijn een van de getoetste leveranciers van zonnepanelen waarmee Volgroen samenwerkt. Volgroen zorgt er vervolgens voor dat de zonnepanelen aan klanten kunnen worden geleverd met een betalingsregeling. Dit zorgt ervoor dat klanten zonder te hoeven investeren direct kunnen profiteren van de energiekosten besparing. Deze constructie helpt de Wonka Broeders om te kunnen leveren aan klanten die vervolgens na het einde van de betalingstermijn volledig eigenaar zijn van de zonnepanelen. Bij Volgroen kan tot wel 100% van de aanschafkosten (inclusief installatiekosten) worden gefinancieerd en is er de mogelijkheid tot financiële of operationele lease.

Wat financiert Volgroen

Groene energie wordt steeds populairder en Volgroen kan helpen met de financiering. Bijna elke vorm van energiebesparende technologie kan bij Volgroen worden gefinancierd. Denk hierbij aan: warmtepompen, zonneboilers en infraroodverwarming. Zolang de technologie een bijdrage levert aan de vermindering van het energieverbruik zit je op het goede adres bij Volgroen.


Wat zegt de klant over ons?